Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde PostCovid Polikliniği Hizmete Girdi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde COVID-19 enfeksiyonu sonrası uzun dönem şikayetleri devam eden (long-covid) hastalara yönelik PostCovid Polikliniği hizmete başladı. Hasta kabulüne başlayan poliklinikte enfeksiyonu geçiren, ancak özellikle akciğer tutulumuna bağlı solunum şikayetleri devam eden hastaların gözlem ve tedavileri yapılacak.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nejdiye Mazıcan;’’
Pandemi başlangıcından bu yana Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı olarak polikliniğimizde COVID-19 sonrası solunumsal yakınmaları devam eden hastaların takibini yapmaktaydık, ancak COVID-19’a bağlı interstisyel akciğer tutulumu ve/veya pulmoner vasküler hastalık gelişmiş olan hastaların zamanla ayrı bir poliklinikte takip edilmesi ihtiyacı oluştu.  COVID sonrası dönemde uzamış akciğer komplikasyonu olan bu hastaları takip etmek amacıyla  PostCovid polikliniği faaliyete başladı.

-‘’Ocak ayı itibariyle hasta kabulüne  başlandı’’

PostCovid polikliniği 04.01.2021 tarihinden itibaren Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde faaliyete başladı. Postcovid polikliniğinde alanında uzman göğüs hastalıkları hekimleri Pazartesi ve Perşembe olmak üzere haftada 2 gün hasta kabulü yapmaktalar.

Haber: Ceylan Çakmak